Prognoza vremena za jun mesec

Prognoza vremena za jun mesec

Maj i jun mesec karakteršu se kao najkišniji meseci u godini, zato je proteklih dana promenljivo vreme sasvim opravdano. Pre podne sunčano i toplo a kasnije pljuskovi sa grmljavinom u poslednjih nekoliko dana česta su pojava u našoj opštini. Urednik poratala PN Meteo Vladimir Dikićkomentariše kako je količina padavina koja je pala proteklih nedelja sasvim uobičajena za ovo doba godine.

Vladimir Dikić ima 14 meteoroloških stanica koje pokrivaju okolna mesta i centar Paraćina na osnovnu kojih dobija informacije o prognozi vremena. On je prokomentarisao da su mart i april bili neuobičajeno topli meseci sa temperaturama i preko 30 stepeni. A kako to obično bude, priroda napravi balans pa nakon dugih sušnih perioda , usledi velika količina padavina. Vladimir je prokomentarisao kakvo nas vreme očekuje narednih dana i prve nedelje juna.

Da ponovimo, temperatura u maju bila je u okviru proseka za ovo doba godine sa 17,5 stepeni. Prvi tropski talas sa malo višom temperaturaturom očekuje nas već u prvoj nedelji juna kada ćemo imati prilike da osetimo prve naznake leta i temperaturu iznad 30 stepeni.