Nakon tropskog talasa ove nedelje nestabilno vreme

Nakon tropskog talasa ove nedelje nestabilno vreme

Prošle nedelje skoro čitavu Srbiju zahvatio je tropski talas sa ekstremno visokim temperaturama koje su dostizale i 40 podeok na termometrima i to u hladu. Ova nedelja će ipak bi toplotno podnošljivija, poručuju meteorlozi.

Naime, i dalje će biti toplo i sparno ali sa nešto nižim temperaturama. Dao kraja dana promenljivo oblačno u Paraćinu sa sunčanim intervalima. Maksimalna temperatura u utorak oko podnošljivih 30 stepeni. Slično vreme i narednih dana.

U sredu promenljivo oblačno sa šansama za pojavu kiše i pljuskova sa grmljavinom, a u četvrtak su moguće lokalno i obilnije padavine uz maksimalnu temperaturu ispod 30 stepeni.

Petak će kako sada stavri stoje biti najsvežiji dan ove nedelje kada će se nakon jutarnje oblačnosti razvedriti ali uz maksimalnih 28 stepeni i bez padavina.

Za vikend prognostičari najavljuju lepo vreme vreme bez padavina i povećanje maksimalnih temperatura koje će se kretati između 33 i 37 stepeni. Ipak i ovo otopljenje će biti kratkog daha jer će već od ponedeljka biti nestabilno sa uslovima za povremene padavine praćene kišm i pljuskovima, potpuno karakteristično za leto.