Prijava za vaučere u paraćinskoj Pošti zbog velikog interesovanja i ograničenog broja trajala svega par sati

Prijava za vaučere u paraćinskoj Pošti zbog velikog interesovanja i ograničenog broja trajala svega par sati

Iako je rano jutros počela prijava za vaučere za odmor u Srbiji gužve na šalterima paraćinske Pošte nema. Kako su nam preneli iz Pošte, intersovanje je bilo veliko, gužve su bile sve od 7 jutros, a prijave su stopirane već negde oko 10 časova.

Redovi na šalterima paraćinske Pošte ali i okolnim mestima, počeli su da se formiraju i pre početka radnog vremena. Mnogi nisu uspeli da predaju zahtev za odmor u Srbiji jer je njihov prijem obustavljen već u 10 sati. Kako smo saznali ovu mogućnost u Paraćinu je jutros iskoristilo oko 600 sugrađana.

Država Srbija obezbedila je makar u ovom trenutku 100 hiljada vaučera za odmor u Srbiji. Njihova ovogodišnja vrednost je duplo veća nego ranije i iznosi 10 hiljada dinara, a građani će biti u mogućnosti da ih iskoriste u jednom od 4.400 turističkih objekata. Neke od naših sugrađana smo pitali kako komentarišu pogodnost subvencionisanog odmora u našoj zemlji.

Država od 2015. godine subvencioniše odmor u Srbiji, a iz godine u godinu broj turističkih vaučera se povećavao. Osim uvećanja novčane vrednosti vaučera, novina od ove godine je i da je povećan limit zarade za za poslene koji imaju pravo da se prijave za subvencionisani odmor i to sa 70.000 na 80.000 dinara. Pravo imaju još i nezaposleni sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, penzioneri, stariji od 65 godina, a nisu ostvarili pravo na penziju, studenti, vlasnici poljoprivrednih gazdinstava i korisnici dodataka za negu drugog lica. Ministarstvo turizma i omladine saopštilo je da je krajnji rok za njihovo korišćenje 20. novembar.