Predavanje „Tehnologija kroz pravni aspekt“ IT pravnice Aleksandre Janković

Predavanje „Tehnologija kroz pravni aspekt“ IT pravnice Aleksandre Janković

Zaštita podataka i češto kršenje autorskih prava na internetu među najvećim su problemima u savremenom IT svetu o kojima se veoma malo govori. Veštačka inteligencija je sve prisutnija u modernom dobu, a o ovim temama govorila je naša sugrađanka Aleksandra Janković master IT pravnik. Ona kaže da veštačka inteligencija ne štiti naša prava već suprotno, ona je ta koja ih krši.

Pametni mobilni telefoni postali su gotovo nezamenljivi u savremenom svetu koji u sebi imaju makar jednu aplikaciju koja koristi naše podatke. Čuveno dugme „agree“ otvara nam brojne mogućnosti instaliranjem određene apšlikacije no ipak mi sami dozvoljavamo na tacni naše kontakte, kameru, mikrofon, fotografije, interesovanje, istoriju pretrage na pretraživaču i tako dalje.

Aleksandra Janković je diplomirana master pravnica koja je završila IT pravo u Estoniji na tamošnjem prestižnom univerzitetu. U najkraćem, za sebe kaže da je prevodila između developera odnosno softverskih inžinjera i pravnika. Organizator ovog predavanja je Regionalni inovacioni start up centar koje je očigledno bilo zanimljivo pretežno mladim Paraćincima. Ovo je veoma zanimljiva tema kojom se bavi čitavo čovečanstvo, kaže direktor ove ustanove Aljoša Gligorijević koji dodaje da će i narednih nedelja nastaviti sa organizovanjem sličnih predavanja i panel diskusija.

Iz Regionalnog inovacionog start up centra već su najavili jedno slično predavanje Nemanje Antića posvećeno svetu biznisa, liderstva i investicija. Događaj je predviđen za 1. mart u ovoj ustanovi uz prijavu putem maila: risc.paracin@gmail.com. Svi posetioci će doboti i poklon odnosno knjigu predavača koji je istaknuti stručnjak u svetu međunarodne ekonomije, spoljne trgovine i motivacijama u biznisu.