Predavanje o fotografiji i video-produkciji u paraćinskom RISC-u

Predavanje o fotografiji i video-produkciji u paraćinskom RISC-u

Višegodišnje iskustvo i predan rad u fotografiji i video produkciji kroz istoriju i razvoj ove umetnosti predstavili su paraćinskim srednjoškolcima Dimitrije Denčić i Bojan Petrović Bokac, članovi Art tima na predavanju održanom u Regionalnom inovacionom START UP centru. Inicijativa da ovakvo predavanje bude održano učenicima Mašinsko – elektrotehničke škole proistekla je od Aljoše Gligorijevića, direktora RICS-a koji je imao ideju da ekipa koja je poslednjih desetak godina aktuelna u bavljenju produkcijom i post produkcijom fotografije i video materjala održi jedan vid časa kako bi učenike upoznala sa primenom multimedijalnog sadržaja.

Mada poznaje video produkciju Bojan Petrović pronašao se u fotografiji za čije je stvaranje nebrojano puta osvojao priznanja i veliki broj nagrada. Sa druge strane Denčić je sebe pronašao u video produkciji te je njegovo predavanje sačinjeno od iskustva i načina na koji je on pristupio svom dosadašnjem radu.

Nastojeći da napravi kocept predavanja i prikaže fotografije koje dokazuju da taj komad papira svakom nešto drugo može da predstavi, odustao je od te ideje, kaže Petrović. On dodaje daje fotografija bitan segment njegovog života i predstavlja način na koji razmišlja. Zato je šturo pravljenje nekog redosleda u predavanju nebitno već se fokusira na interakciju i zainteresovanost publike.

Učenici Mašinsko – elektrotehničke škole imali su priliku da osim mnoštva fotografija vide i gotove proizvode Dimitrija Denčića koji su mu, kako je rekao posebno dragi. On kaže da su neverovatna volja, predanost i rad ključni kada je u pitanju uspeh na duže staze.

Ovo predavanje održano je prostorijama Regionalnog inovacionog start up centra, a članovi Art tima poručuju da će se u narednom periodu truditi da ih bude što više.