Predavanje „Moć društvenih mreža“ paraćinskom RISC-u

Predavanje „Moć društvenih mreža“ paraćinskom RISC-u

Kako funkcionišu društvene mreže, na koji način započeti poslovanje putem njih i kako hobi pretvoriti u posao bile su glavne teme na predavanju „Moć društvenih mreža“ koje je održano u paraćinskom Regionalnom inovacionom Start Up centru. O ovoj zanimljivoj temi pričao je Paraćinac Marko Bošković, online trener koji se dugi niz godina bavi digitalnom prezentacijom te je imao želju da i mladim ljudima predoči svoje iskustvo i podeli koji su to prvi korisni koraci u ovoj branši. Želja da radi posao koji voli bez ograničavanja na osmočasovno radno vreme bila je prekretnica, kaže Marko Bošković i dodaje da je ključ uspeha zapravo raditi nešto iz ljubavi.

Bošković kaže da svako ko se odluči za poslovanje putem društvenih mreža pre svega mora da izgradi brend, da se fokusira na građenju imena i pozicioniranju na online tržištu. Stvar uspeha i uticaja na društvo je individualna stvar i kod svakog to dođe u različitom vremenskom periodu.

Naše poneblje odlično je za pokretanje neke ideje koja će se realizovati putem digitalnog sveta, upravo zbog domaćinske kulture. Bošković ističe da je veoma važna originalnost i dodaje da su njegovi počeci bili upravo u Srbiji. Pristutan je na gotovo svim društvenim mrežama.

Aljoša Gligorijević, direktor Regionalnog inovacionog Start Up centra kaže da je ovakvo predavanje veoma značajno i smatra da od Marka Boškovića mladi mogu mnogo toga da nuče. S obzirom na to da je tehnologija danas na prvom mestu, Gligorijević kaže da se trude da većinu predavanja prilagode interesovanjima mladih.

Direktor ove ustanove Aljoša Gligorijević najavio je još dva predavanja do kraja godine i istakao da je naredna veoma značajna za Regionalni inovacioni Start Up centar jer će uz podršku Ministarsva za nauku, tehnološki razvoj i inovacije već početkom januara realizovati brojen IT obuke.