Poslovni sistem Mihajlović finalista izbora “Preduzetnik godine”

Poslovni sistem Mihajlović finalista izbora “Preduzetnik godine”

Dejan Mihajlović, vlasnik PS MIHAJLOVIĆ iz Paraćina, finalista je izbora za PREDUZETNIKA GODINE 2022, koji od 2012. organizuje međunarodna revizorsko-konsultantska kompanija EY (Ernst & Young).

Poslovni sistem Mihajlović čine benzinske stanice u Centralnoj, Južnoj, Istočnoj Srbiji kao i u Banatu, zatim mlekara sa kapacitetom prerade 30.000 litara mleka dnevno, farma sa oko 400 junadi ovaca i svinja, restoran i svečane sale za prijem 1.200 gostiju. U ovom sistemu su i market, transport, građevinska operativa i administrativna podrška. 

Kompanija Mihajlović otvorila je prvu privatnu benzinsku stanicu u Srbiji još 1990. godine. Benzinske stanice čine lanac prodajnih objekata sa ponudom motornih goriva, ulja, maziva, tečnosti za hladenje i mnogobrojnog dopunskog asortimana. 

Ništa lepše, ništa stresnije, a opet ništa izazovnije i nešto što ne bih menjao ni za šta drugo – za mene znači biti preduzetnik. Ovo su teška i izazovna vremena, a ko ovo preživi – pričaće, deo je izjave Dejana Mihajlovića vlasnika PS Mihajlović.

U sistemu posluje preko 60 benzinskih stanica na teritoriji Srbije koje su mahom stacionirane kraj važnih magistralnih i regionalnih puteva i naseljenim mestima.

Benzinske stanice su okosnica poslovanja ovog uspešnog sistema sa preko 70% vrednosti u kapitalu i prihoda poslovnog sistema i posluju u 35 opština i gradova u Srbiji.

Među finalistima na ovogodišnjoj svečanosti bila je još jedna kompanija iz Paraćina LE-CO.

Program EY Preduzetnik godine prepoznaje i nagrađuje preduzetničke uspehe i fantastična dostignuća. 

Tokom prethodne decenije, u programu EY Preduzetnik godine u Republici Srbiji učestvovalo je više od 220  kompanija. Ispred ovih kompanija nominovalo se gotovo 250 kandidata. Naši kandidati su samo u protekloj godini zaposlili preko 25.000 ljudi, a firme ostvarile prihod od preko 2 milijarde evra.

Podrška preduzetništvu jedan je od doprinosa kompanije EY stvaranju boljeg poslovnog okruženja što je ujedno i moto kompanije. Ovim programom, kompanija EY želi da doprinese afirmaciji najboljih srpskih preduzetnika i pruži im mogućnost da stanu rame uz rame sa najboljima iz celog sveta. Kao prva i jedina globalna nagrada ovog tipa, EY Preduzetnik godine dodeljuje se izuzetnim pojedincima koji grade i razvijaju uspešne, rastuće i dinamične kompanije.

Izbor EY Preduzetnik godine je tradicionalno podržan i od strane Ministarstva privrede, Radio Televizije Srbije, magazina Biznis & Finansije, poslovnog portala eKapija, a od ove godine i portala Nova ekonomija.