Paraćinska PU „Bambi“ uskoro sprovodi program „Podrška, ne perfekcija“ Fondacije Novak Đoković

Paraćinska PU „Bambi“ uskoro sprovodi program „Podrška, ne perfekcija“ Fondacije Novak Đoković

Predškolska ustanova „Bambi“ uskoro počinje realizaciju programa Fondacije Novak Đoković „Podrška, ne perfekcija“.

Ovo je program koji pruža podršku roditeljima/starateljima dece do 6 godina starosti. Njegova realizacija počeće 6. marta, a sa roditeljima dece koja pohađaju neki od vrtića PU “Bambi” na radionicama razgovaraće izabrani psiholog. Program se sastoji od 10 dvosatnih radionica za male grupe od po 15 roditelja/staratelja.

Roditelji/staratelji, kao prvi učitelji u životu svoje dece, imaju ogromnu ulogu u stvaranju temelja za njihov dalji razvoj, kako bi ona mogla da ostvare svoje snove. Iako svaki roditelj/staratelj želi najbolje za svoje dete, ne postoji pravi odgovor na pitanje kako biti perfektan roditelj/staratelj, piše na web prezentaciji ove humanitarne organizacije.

Program se sastoji od 10 dvosatnih radionica, koje se održavaju tokom 10 sedmica za male grupe od po 15 roditelja/staratelja. Radionice vode stručni facilitatori iz lokalne zajednice.

Cilj programa nije da se od učesnika naprave perfektni roditelji/staratelji, nego da se oni osnaže dodatnim znanjem, veštinama i podrškom na koju mogu da se oslone u obavljanju najtežeg i najvažnijeg posla—unapređivanje razvoja potencijala sopstvene dece u njihovim najosetljivijim godinama, a samim time i naših budućih generacija.