Poseta ministra omladine i sporta Vanje Udovičića Opštini Paraćin

Poseta ministra omladine i sporta Vanje Udovičića Opštini Paraćin

Na poziv paraćinskih sportskih klubova, udruženja i građana, ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić posetio je Opštinu Paraćin. On je posetu počeo od paraćinskog sela Bošnjane gde je obišao postojeću infrastrukturu. Ovom prilikom je konstatovano da je potrebno ulaganje u razvoj sporta u ovom i drugim selima paraćinske opštine.

Ministar Udovičić je ovu posetu iskoristio da u ime ministarstva koje vodi i Vlade Republike Srbije donira sportsku opremu, fudbalske i košarkaske lopte za desetak sportskih kolektiva na seoskom i gradskom području Opštine Paraćin. Zajedno sa svojim saradnicima ministar je pored Bošnjana obišao i paraćinsko selo Drenovac gde su mu domaćini takođe pokazali svoje sportske terene i objekte i istakli sa kakvim problemima se suočavaju. Predsednik FK “Napredak” iz Drenovca u razgovoru sa ministrom izneo je težnju meštana ovog serla da imaju igrališta za male sportove, koje bi bilo namenjeno najmlađima.

Ministar Udovičić je posetu paraćinskoj opštini završio zajedničkim sastankom sa predstavnicima još nekoliko seoskih sportskih klubova, kao i Gimnastičkog kluba Paraćin i Omladinskog šahovskog kluba, predstavnicima Kluba koškarkaša u kolicima “Tigar”, Košarkaškog kluba Paraćin i Organizacije sportskih ribolovaca “Mrena”.