Porazi košarkaša i košarkašica u Hali sportova za vikend

Porazi košarkaša i košarkašica u Hali sportova za vikend

Košarkaši Paraćina izgubili su u vikendu za nama od Ivanjice, a košarkašice od Srbobrana i to u Hali sportova.

Košarkaši su naime u subotu ugostili prvoplasiranu Ivanjicu i u 11. kolu Regionalne lige Zapad izgubili na domaćem terenu sa ubedljivih 72:55. Do ovog kola Paraćin je bio polovičan, a sada je “pao” na skor 5 pobeda i 6 poraza, no ipak nije nazadovao na tabeli i trenuno je na 5 mestu što je ipak nedovoljno za nastavak takmičenja u plej off-u.

Narednu utakmicu Paraćinci igraju u Jagodini koja je treća na tabeli i koja je za vikend takođe izgubila ali od Mileševca u gostima sa tesnih 69:67. U preostala dva meča ovog kola Zekas 75 je pobedio kući Mladost iz Čačka 82:79 dok je Plana na domaćem terenu bila ubedljiva protiv Napredak juniora 90:73. Na tabeli vodi Ivanjica, druga je PLana, a treće mesto dele Jagodina i Zekas 75.

U narednom kolu sastaju se: Mladost – Mileševac, Jagodina – Paraćin, Ivanjica – Plana i Napredak junior – Zekas 75.

Košarkašice Paraćina takođe nisu imale previše uspeha u ovom kolu. One su takođe u Hali sportova poražene ali od Srbobrana rezultatom 64:41 u utakmici 10. kola Druge lige Srbije. Paraćinke ostaju na svega dve pobede u prvenstvu i sa još osam poraza.

U ostalim mečevima ovog kola u Drugoj ligi Srbije ČA Basket – Proleter Novi Sad 61:71, Ljubovija – Ras 45:111, Radnički Beograd – Proleter Zrenjanin 75:80, Karaburma – SPD Radnički 68:67. Na tabeli Ras vodi sa maksimalnih 20 bodova i skorom 10/0, a drugi j eproleter 023 sa 19 i skorom 9/1.

Narednog vikenda košarkašice Paraćina igraće u gostima sa Proleterom u Zrenjaninu.