Košarkaši Paraćina gostuju Jagodini u derbiju kola, košarkašice putuju u Zrenjanin

Košarkaši Paraćina gostuju Jagodini u derbiju kola, košarkašice putuju u Zrenjanin

Košarkaši i košarkašice Paraćina doživeli su poraze prte nedelju dana od Ivanjice odnosno od Srbobrana u Hali sportova, a ovog vikenda obe ekipe će gostovati.

Košarkaše čeka kraćši put do Jagodine gde će u subotu, 23. decembra biti na programu meč 12. kola 1. reg. lige Zapad. Domaćin je treći na tabeli sa skorom 7 pobeda i 4 poraza dok Paraćinci imaju negativan skor od 5/6 za 5 mesto na tabeli koje vodi samo u play out. Derbi ovog kola u hali Jassa počinje u subotu od 18 časova.

U preostalim mečevima ovog kola sastaju se još: Mladost – Mileševac (petak 20.30), a u subotu još Ivanjica – Plana i Napredak Junior – Zekas 75.

Košarkašicama loše ide ove sezone jer su ostvarile svega jednu pobedu u dosadašnjem toku prvenstva uz čak 8 poraza i jedan meč sa Vršcem koji je regostrovan 20:0 zbog odustajanja ove ekipe od takmičenja. Bilo kako bilo, košarkašice teško da mogu da očekuju pobedu u ovom meču jer Proleter 023 ima skor 8/1 i nalazi se na drugom mestu na tabeli.

U preostalim mečevima 11. kola Druge lige Srbije sastaju se: Vršac – ČA Basket, Proleter – Ljubovija, SPD Radnički – Rudar 1903, Srbobran – Karaburma i Ras – Radnički Beograd.

Na tabeli drugog ranka takmičenja u košarci za dame vodi Ras sa maksimalnih 9 pobeda, druga je ekipa Proletera sa 8/1, a treća Karaburma sa 7/2.