Počeo 16. Međunarodni šahovski Festival u Paraćinu

Počeo 16. Međunarodni šahovski Festival u Paraćinu

Više od 300 takmičara iz38 zemalja sveta učesnici su na 16. Međunarodnom šahovskom Festivalu koji je 7. jula otvoren u Paraćinu na bazenima Prestiž. Ove godine festival je okupio ljude sa svih kontinenata koji će se takmičiti na četiri turnira, odnosno Open A i Open B kao i na 19. Memorijalnom rapid turniru „Uroš Dinić“ i Međunarodnom otvorenom prvenstvu šahovskog saveza Centralne Srbije u brzopoteznom šahu.

Glavni sudija na ovogodišnjem festivalu Nebojša Baralić kaže da sa sigurnošću može da potvrdi da Paraćin postaje pravi grad šaha. On dodaje da je na ovoj tradicionalnoj  manifestaciji od samog početka te da se seća i prvog Međunarodnog šahovskog festivala na kome je učestvovalo desetak šahista. Baralić je takmičarima poželeo fer i uspešnu borbu bez iscidenata.

Saša Jevtić, direktor festivala kaže da je ova manifestacija veoma bitna za opštinu Paraćin i da mu je drago zato što se ovakav događaj održava u našoj opštini. On dodaje da je zadovoljan postignućima naših šahista na prethodnim festivalima i nada se da će i ove godine biti uspešni.

Organizator 16. Međunarodnog šahovskog festivala je Omladinski šahovski klub Paraćin u saradnji sa Turističkom organizacijom pod pokroviteljstvom opštine i Šahovskog saveza Centralne Srbije. Ove godine festival koji će trajati do 15. jula  otvorio je Milan Simić, zamenik predsednika opštine Paraćin povlačeći figuru na šahovskoj tabli.