Amerikanac i Kazahstanac vode nakon prva tri kola na Šahovskom festivalu u Paraćinu

Amerikanac i Kazahstanac vode nakon prva tri kola na Šahovskom festivalu u Paraćinu

Amerikanac Batsaikhan Tserendorj na OPEN B i Kazahstanac Arystanbek Urazayev na OPEN A turniru sa po sve tri pobede vode nakon prva tri kola na Međunarodnom šahovskom Festivalu u Paraćinu.

Amerikanac Batsaikhan Tserendorj je do sada ostvario pobede nad Božurom Gajićem koji nastupa za Švedsku u prvom, Libancem Siraj Ramadanom u drugom i nad Ljubivojem Perunovićem iz Srbije u trećem kolu.

Sa druge strane Kazahstanac Arystanbek Urazayev je u prvom kolu OPEN A turnira savladao Yuehenga Jina iz Kine, u drugom kolu Ethana Vaza iz Indije i u trećem Srbina Aleksu Petrovića.

Danas je na programu četvrto kolo, a Međunarodni šahovski Festival na bazenima Prestiž u Paraćinu biće završen 15. jula.

MIikhail Braykin osvojio je 19. Memorijalni rapid turnir “Uroš Dinić”. koji je okupio je do sada rekordnih 183 igrača iz 30 država Evrope i sveta. Između ostalih nastupilo je 9 velemajstora i 17 internacionalnih majstora.

Odigrano je 9 veoma borbenih kola i na kraju je čak se 5 igrača našlo na deobi od prvog do petog mesta.Najbolje dodatne kriterijume imao je GM Mikhail Bryakin kome je pripao pobednički pehar i prva novčana nagrada. Drugi je bio Rus IM Pavel Dvalishvili a treći naš proslavljeni velemajstor i član olimpijske reprezentacije GM Ivan Ivanišević, piše u objavi Saše Jevtića direktora 16. Međunarodnog šahovskog Festivala.