PK Javorak organizovao akciju „Pohod iznad grada“

PK Javorak organizovao akciju „Pohod iznad grada“

Više od 40 sugrađana učestvovalo je u akciji „Pohod iznad grada“ koju je prethodnog dana organizovao Planinarski klub „Javorak“. Okupljanje je počelo u ranim jutarnjim satima u parkiću „Halić“, a predsednica ovog društva Branka Bradašević rekla je da oni već desetak godina organizuju ovu aktivnost i govorila je o njenom značaju.

Učešće je bilo besplatno i prilagođeno svim uzrastima, a iz kluba kažu da su uputili poziv svim školama kako bi đaci bili obavešteni o ovoj akciji i kako bi mogli da se pridruže. Ovom prilikom pitali smo neke od naših sugrađana koje smo zatekli u parku koji put po redu učestvuju i zašto su se odlučili na to.

Udobna obuća i odeća su najvažniji kada su u pitanju planinarske, ali i akcije pešačenja, objasnila je Bradaševićeva. Ona dodaje da je cilj ovih aktivnosti, kada su u pitanju kraće relacije i ne tako zahtevne staze, da najmlađima približe planinarenje i pokažu benefite boravka u prirodi.

Protekle subote 21 član PK„Javorak“ uspeo se do Velikog Krša, kod Bora, u okviru savezne akcije, a ovog vikenda organizuju uspon na vrh Stare planine, Midžor.