Petrović istrčao polumaraton u Subotici

Petrović istrčao polumaraton u Subotici

Paraćinski profesor fizičkog Saša Petrović trčao je polumaratonsku trku u SUbotici odakle nam se javio i poslao nekoliko fotografija. On je kako kaže na ovaj način nastavio da promoviše zdrav način života i svoj Paraćin.

Maraton je održan u teškim uslovima u verovatno najtoplijem danu u godini kaže Petrović što ipak nije omelo atletičare i rekreativce da se u Subotici okupe u velikom broju.

Na trci je učestvovalo oko 1300 takmičara. Ovaj polumaraton ima međunarodni karakter a osim naših takmičara (pretežno Vojvodina i Beograd), bilo je i takmičara iz Mađarske, Rumunije, Hrvatske… Ono što je karakteristično za ovu trku je to da je na startu pušteno u zrak 130 golubova kao simbol 130 godina od osnivanja gradskog muzeja Subotica, kaže Saša Petrović.

Osim polumaratona (21km) učesnici su mogli da se opredele i za trke na 5km, 10km kao i za dečiju trku. Naziv ove trke je popularno “Trči kroz istoriju” jer se upravo sve vreme trči kroz gradsko jezgro gde je najveći broj kulturno istorijskih spomenika Subotice, kao što su Gradski muzej, Sinagoga, Palata Rajhl Ferenca i Narodno pozorište.

Uoči trke profesor Petrović se susreo sa predstavnicima atletskog kluba TRON iz Subotice koji su praktično domaćini i uručio im poklon pakete iz naše opštine. To je staro poznanstvo i sportska saradnja još sa polumaratona u Kapošvaru, preko polumaratona u Temišvaru i sada ponovo u Subotici.

Neposredno pred start trke profesor Petrović se sastao sa predstavnicima atletskog kluba TRON iz grada domaćina i uručio im poklon pakete iz naše opštine.