Paraćinski planinari tuguju, preminuo dugogodišnji član Saša Pavlović
FOTO: PK JAVORAK

Paraćinski planinari tuguju, preminuo dugogodišnji član Saša Pavlović

Omiljeni planinar u Paraćinu legendarni Sale Pavlović preminuo je danas, objavio je njegov Planinarski klub “Javorak”. Priroda je bila njegova velika ljubav, dugo godina je bio domaćin Doma “Đorđe Živković” na Grzi, vlasnik je ogromnog broja sati materijala sa brojnih akcija i ostavio je neizbrisiv trag u ovom klubu, a i šire… Planinarski klub “Javitak posvetio je divan tekst svom i našem velikom prijatelju:

Dragi planinarie,

Na žalost, naš čuveni Sale je preminuo.

Saša Pavlović je bio naš član preko 40 godina. Zadnjih 10 godina je proglašen za počasnog člana kluba. Bio je omiljen među planinarima, naročito među decom. Sve video zapise koje imamo zadnjih 30 i više godina, imamo zahvaljujući njemu. Na njegovu ideju je organizovan odlazak na Mt. Blan 2006 godine.

FOTO: PK JAVORAK

2007. godine se razboleo i posle operacije, adekvatne terapije i boravka na planinarskom domu, ugošćavao nas je kao naš omiljeni domar skoro 14 godina.

Oni malo stariji se sećaju legendarne i neustrašive generacije planinara iz 1975 god. To je generacija koja je utrla put nekim od najvećih uspeha sadašnjeg PK Javorak. Sale je ugradio sebe, i zato zaslužuje večno hvala.

To je bio Sale, legenda. Neka ti je večna slava druže. Sada ćeš da pohodiš nebeske vrhove.

Sahrana je zakazana u ponedeljak u 15č.

Već od 10č istog dana će se moži upaliti sveće u kapeli.”