Paraćinski Katori dominirao na Ekipnom prvenstvu Srbije u Hali sportova

Paraćinski Katori dominirao na Ekipnom prvenstvu Srbije u Hali sportova

Paraćinski kendo klub „Katori“ dominirao je na Ekipnom prvenstvu Srbije koji je održan u Hali sportova. Trojica članova kluba koji je inače i domaćin ove sportske manifestacije osvojili su prvo mesto u juniorskoj kategoriji i postali ekipni prvaci države, a u finalu su pobedili drugu ekipu Katorija.

Paraćinci se na ovom rezultatu nisu zaustavili pa su tituli u juniorkoj kategoriji dodali prvo mesto kod žena i treće kod seniora. Domaćini Prvenstvo Srbije organizuju od 2009. godine prvo kao pojedinačno, a potom i kao ekipno. U Paraćinskoj Hali sportova na prvenstvu je učestvovalo blizu 80 takmičara.

Sportski klub „Katori“ iz Paraćina je poslednjih godina jedan od najuspešnijih srpskih klubova koji u svojim redovima ima reprezentativce i osvajače medalja na značajnim balkanskim i evropskim takmičenjima. Njihovi rivali iz nekliko srpskih klubova vole da dođu u Paraćin jer su takmičenja u Hali sportova uv ek zanimljiva, ali i kako bi odmerili snage sa najboljim srpskim kendokama.

Nakon uspešne organizacije ekipnog Prventsva Srbije u kendou, takmičare do kraja godine očekuje Državni šampionat u pojedinačnoj konkurenciji, a već naredne evropsko i balkansko prvenstvo.