Državno prvenstvo Srbije u streličarstvu održano u Sisevcu kod Paraćina

Državno prvenstvo Srbije u streličarstvu održano u Sisevcu kod Paraćina

Ognjen Nedeljković, Jovica Velimirović, Dejan Stojanović, Feješ Klapka i Stevan Josipović osvojili su titule državnih prvaka u streličarstvu na prvenstvu koje je proteklog vikenda održano u Sisevcu kod Paraćina. U konkurenciji od oko 60 takmičara iz 18 srpskih klubova ova petorka je uzela zlatne medalje, svako u svojoj kategoriji. Teren oko jezera iza restorana „Terme Sisevac“ bio je kao stvoren za ovo Državno prvenstvo u disciplini Field koje je od svih takmičara zahtevalo veliku veštinu i preciznost.

Podrazumeva se da je takmičarima bio cilj da strelom pogode centar mete, a Aleksandar Kurmazović iz beogradskog SK „Panonski gusari“ koji je organizator ovog prvenstva objašnjava način bodovanja.

Šumama paraćinskog izletišta Sisevac proteklog vikenda šetali su najbolji streličari iz Srbije. Pored njihove veštine i preciznog oka za dobre rezultate potrebna je i kvalitetna oprema.

Panonski gusari su prošle godine organizovali 3D kup na Grzi, a budući da su još jedno takmičenje godinu dana kasnije ponovo organizovali u našoj opštini, izgleda da im se priroda ovog kraja izuzetno sviđa. Istog mišljenja su i takmičari među kojima je većina prvi put posetila Paraćin i Sisevac.

Organizatori su imali veliku podršku lokalne samouprave i Turističke organizacije opštine Paraćin koja im je pomogla u odabiru mesta za održavanje Državnog prvenstva u streličarstvu.

Aleksandar Kurmazović dodaje da organizacijom ovakvih takmičenja promovišu streličarstvo širom Srbije, a posebno van Vojvodine gde ovaj sport nije popularan. Možda će se posle ovog prvenstva roditi neki klub iz okoline Paraćina pa će potencijal Grze i Sisevca biti iskorišćen za ovaj sport.