Paraćinka Miljana Miljuš đak generacije

Paraćinka Miljana Miljuš đak generacije

Kada za 12 godina školovanja učenik nema nijednu drugu ocenu osim petice, može se reći da se radi o vrlo odgovornoj, svestranoj i inteligentnoj osobi. Ukratko ovo je opis Miljane Miljuš učenice prirodno-matematičkog smera u paraćinskoj Gimnaziji. Ona je svojim marljivim radom i učenjem zaslužila titulu đaka generacije koju svake godine dobijaju najbolji učenici srednjih škola. Miljana kaže da nije očekivala ovu titulu, ali je imala motiv da završi srednju školu sa svim peticama.

Iako joj od ruke idu gotovo svi predmeti poput stranih jezika, geografije, i istorije, najomiljeniji joj je fizika.

Kao i sve maturante i Miljanu Miljuš očekuje najduži letnji raspust do sada. Ona kaže da će ga iskoristiti na najbolji mogući način tako što će se družiti sa porodicom i prijateljima, a u planu joj je i minimum jedno putovanje. Ipak, jedan deo raspusta moraće da odvoji za pripremu prijemnog ispita, jer planira da nastavi sa obrazovanjem.

Elektrotehnika i medicina su dve oblasti između kojih se Miljana dvoumila pre nego što je izabrala ovu prvu. Čak i u slučaju da se sutradan posveti medicini, njena želja je da se bavi poslom u kom će svoje znanje moći da prenosi na druge.

Miljana kaže da su joj najveća podrška u školovanju bili profesori i porodica, jer bez njih ne bi mogla da postigne ovakav uspeh. Što se tiče fakulteta, bilo bi sjajno kada bi posle dve titule đaka generacije dobila i onu za studenta generacije, ali to Miljani ipak neće biti glavni cilj u nastavku školovanja.