Paraćinci zavrnuli rukave i čistili pojedine delove grada

Paraćinci zavrnuli rukave i čistili pojedine delove grada

Okolina Sportskog centra SFS Borac, gradski kej i deo reke prema selu Glavica poteklog vikenda očišćen je od smeća zahvaljujući ekološkoj akciji“Zavrni rukave” koja se organizuje širom Srbije. CIlj ove akcije je da u istom vremesnkom intervalu na više različitih lokacija građani dobrovoljno smanje količinu otpada koji se nalazi u prirodi. Vođa akcije zadužen za Paraćin bio je Zvonko Petrović predstavnik udruženja “Naše stanište”.

Ekološka akcija čišćenja “Zavrni rukave” se u Srbiji organizuje već 11. put zahvaljujući pokretu Eko Straža, a ove godine prvi put organizovana je i u Paraćinu.  Zvonko Petrović je naglasio da su akcije čišćenja česte u organizaciji “Našeg staništa” i one su se do sada sprovodile na izletištu Grza.

Važno je da se rukavi zavrnu, nije važno u kom gradu, rečenica je Snežane Ilić koja je iz Arilja došla kako bi se predružila Paraćincima. Ona je tom prilikom prokomentarisala u kojoj meriji su ovakve organizacije važne.

Kao dobar primer osobe koja je značaju očuvanja životne sredine želela da nauči svoju decu, govori primer Marija Miladinović iz Paraćina koja je proteklog vikenda sa svoje dvoje dece došla i zavrnula rukave kako bi dala svoj doprinos čistijoj planeti.

Akciju “Zavrni rukave” podržala je opština Paraćin i Javno komunalno preduzeće “Crnica” zajedno sa oragnizacijom “Naše stanište” i mnogobrojnim volonterima koji su se pridružili prošlonedeljnom čišenju našeg grada.