Paraćin u znaku fotografije ovog meseca

Paraćin u znaku fotografije ovog meseca

Svečanim otvaranjem Festivala fotografije “Sarmates” u paraćinskom hotelu Petrus, večeras od 20 časova počinje tzv. mesec fotografije u našoj opštini sa nizom manifestacija u sklopu ovog festivala.

Okupljanje će početi sat ranije na Platou ispred gradske biblioteke, a u 19.30 će uslediti projekcija fotografija u hotelu Petrus.

U petak od 19 časova u Zavičajnom muzeju u Paraćinu biće održana samostalna izložba fotografija Ištvana Kerekeša iz Mađarske.

Svega sat vremena nakon toga u Start ap centru izložba Vladimira Jovanovskog iz Severne Makedonije.

U subotu od 12 časova u Zabregi će uslediti izložba “Srbija” u režiji Foto grupe Art tim-a. U Galeriji u prolazu biblioteke “Dr Vićentije Rakić” i samostalna izložba Nevenke Milojković “Pejzaži mog kraja”.

Subotnji program završava još jedna samostalna izložba u galeriji Kulturnog centra autora Lazara Lekovića iz Beograda od 20 časova.

Nakon par dana pauze u četvrtak 8. septembra uslediće predavanje i pregled editorijala “Fashion fotografija” Aleksandra Končara iz Austrije koje će biti održano u kupoli novog Kulturnog centra od 19 č.

U petak od 19 časova u Atrijumu paraćinske biblioteke izložba fotografija Atr tima, a od 19.30 muzički performans “Draganče i Vesa”.

Na Platou novog Kulturnog centra u subotu 10. septembra od 11 č. biće održana miting – doručak koji organizuje foto grupa Art tim i “Priča o komercijalnoj fotografiji”. Prjekcija “Grifin” istog dana od 19 č. u Galeriji u prolazi gradske biblioteke i od 20 časova radionica “Portret i produkt fotografija”.

U Zabregi će u nedelju 11. septembra od 12 časova biti održana izložba fotografija čiji je naziv “Retrospektiva foto safari Sveta Gora Crnička”.

Polovinom ovog meseca, tačnije 16. septembra od 19 časova u maloj Galeriji u prolazu sledi izložba fotografija “Arturo logy”.

Dvonedeljni program festivala biće završen u nedelju 17. septembra od 20 časova izložbom fotografija “Autoportret”, odnosno od 21 čas za zatvaranje festivala koncert “Paraćin grad fotografije i dobre muzike”.