Pacijenti na kovid odeljenju u Paraćinu sa teškom kliničkom slikom
RTV Kanal M

Pacijenti na kovid odeljenju u Paraćinu sa teškom kliničkom slikom

Novih šestoro pacijenata hospitalizovano je na kovid odeljenju Opšte bolnice u Paraćinu u protekla 24 časa. Otpuštene su 4 osobe, a pregledane 154. Trenutno se na bolničkom lečenju nalaze dve osobe više nego juče, njih 80. Devetoro je na intenzivnoj nezi na respiratoru, na neinvazivnoj ventilaciji, a svi hospitalizovani imaju tešku kliničku sliku i primaju kiseoničku terapiju.

Korona virusom je u Paraćinu zaražena još 51 osoba, podaci su kovid ambulante Doma zdravlja za ponedeljak, 29. mart. Obaljeno je 85 pregleda, a 68 osoba se prvi put javilo sa sumnjom na infekciju korona virusom. Koronom je inficirano je dve trećine osoba koje se prvi put javljaju na pregled.

U Paraćinu je od početka masovne imunizacije, zaključno sa utorkom, 30. martom prvu dozu vakcine primilo 7028 građana, a sa dve doze do sada je vakcinisano njih 5205. Na spisku za revakcinu danas je bilo 26 osoba. Popodne je zakazana vakcinacija prvom dozom „Fajzerove“ vakcine za 72 osobe. Za sutra pre podne organizovana je revakcinacija za 89 osoba, a popodne će još 130 osoba iz Paraćina primiti prvu dozu ruske vakcine „Sputnjik V“ protiv korona virusa.