Zamena zimskih pneumatika letnjim

Zamena zimskih pneumatika letnjim

Obavezno korišćenje letnjih pneumatika počinje 1. aprila, pa zato vulkanizeri u ovom periodu imaju pune ruke posla. Veliki broj vozača je na svojim automobilima već zamenio pneumatike proteklih dana, ali ima i onih koje ova obaveza tek čeka.

Trajanje pneumatika zavisi od više faktora među kojima su vremenske prilike, pritisak u gumama i sam način vožnje. Dubina šare na letnjim gumama bi trebalo da bude 2 milimetra, a na zimskim 4.

Za one koji ne žele da menjaju gume svake sezone, jedno od rešenja bi moglo da bude korišćenje univerzalnih pneumatika koji će poslužiti i leti i zimi, ali oni nisu idealni ni za jednu od ove dve sezone. Pored same montaže letnjih pneumatika treba uraditi i još neke dodatne preglede na automobilu kako bismo bili sigurni da je spreman za leto.

Osim usluge zamene pneumatika, većina vulkanizerskih radnji nudi i uslugu njihovog čuvanja.

Montiranje letnjih guma oduzeće vam oko 15 minuta vremena i oko 500 dinara u proseku po pneumatiku, a cena zavisi kako od veličine, tako i od dodatnih usluga. Ako razmišljate o kupovini novih letnjih guma, njihova cena se kreće od tri hiljade dinara, pa naviše uz besplatnu montažu u auto servisu „Sančo“.