Ovog vikenda Crevarijada u Ćupriji

Ovog vikenda Crevarijada u Ćupriji

Najpoznatija gastronomska manifestacija u ovom delu Srbije „Crevarijada“ i ovog leta će biti održana u Ćupriji. Ovu jedinstvenu manifestaciju danas su najavili iz tamošnje Turističke organizacije, organizatora ovog događaja. Ovogodišnja Crevarijada je 14. po redu u gradu na Moravi.

Direktorka Turističke organizacije Ćuprija Jelena Petrović je tokom obraćanja medijima u Moravskom parku gde će Crevarijada i biti održana rekla da je do sada prijavljeno oko 40 ekipa. Crevarijada je odlična prilika za porodično okupljanje i druženje uz roštilj kojim se neguje duga tradicija pripremanja crevaca na žaru. Petrovićeva je rekla da program počinje u nedelju od 17 sati kada će ovu manifestaciju otvorilti predsednik opštine Jovica Antić.

Takmičari će za to vreme pripremati specijalitete od crevaca i od 18 odnositi na žiriranje i ocenu kvaliteta. Žirijem će predsedavati poznati glumac Stojan Đorđević. Direktorka Turističke organizacije Ćuprija je najavila još jedan prateći događaj u Moravskom parku.

Svim ekipama biće dodeljene zahvalnice, a najboljim roštiljdžijama i vredne nagrade. U toku večeri oko 20 časova uslediće izvlačenje dobitnika nagradne igre koja treje danima kao i proglašenje pobednika u spremanju specijaliteta od crevaca. Petrovićeva je pozvala ljubitelje dobre zabave i crevaca na žaru da dođu ovog vikenda u Ćupriju, a u nedelju u Moravski park.

Nakon završetka takmičenja u spremanju crevaca i brzom ispijanju piva oko devet uveče uslediće koncert Aleksandre Mladenović i Ljubomira Perućice. 14. Crevarijadu organizuje Turistika organizacija pod pokroviteljstvom opštine Ćurija uz saradnju sa komercijalnim parnerima iz ovog mesta.