Ove zime plivanje za Časni krst ponovo na Grzi

Ove zime plivanje za Časni krst ponovo na Grzi

Više od 20 ljudi iz Paraćina, Jagodine, Kruševca, Niša i Beograda do sada se prijavilo za treće po redu plivanje na Bogojavljenje. Ova manifestacija koja očito postaje tradicija biće održana na donjem jezeru reke Grze na istoimenom izletištu nedeleko od Paraćina. Jezero na Grzi, u kojem je temperatura vode tokom letnjih meseci oko 13 stepeni, biće mesto na kome će 19. januara plivati oni najhrabriji.

Učesnici će preplivati 33 metra, stazu koja simbolizuje godine koje je Isus Hrist imao u vreme stradanja. Organizator ovog događaja je Grupa građana „Odbranimo Grzu“ pod pokroviteljstvom Opštine Paraćin.

Organizatori kažu da su bili zadovoljni i prošlogodišnjim odzivom kada je na manifestaciji učestvovalo 37 plivača. Oni očekuju da će taj broj sada biti znatno veći. Pored organizovanog ručka, za sve učesnike pripremili su i simbolične poklone.

Učesnici će pre plivanja morati da „prođu“ lekarski pregled kako bi se utvrdilo njihovo zdravstveno stanje. Novina je i ta da će ekipa Dobrvoljno vatrogasnog društva dežurati na mestu predviđenom za posetioce.

Svi zainteresovani sugrađani koji žele da plivaju za Časni krst to mogu učiniti pozivom na broj telefona 060/534-77-11. Plivanje je zakazano 19. januara u 12 sati, te organizatori apeluju na plivače da dođu bar 30 minuta ranije kako bi im bio urađen neophodan lekarski pregled.