Otvoren 12. Regionalni sajam obrazovanja NOU FEST u Ćupriji

Otvoren 12. Regionalni sajam obrazovanja NOU FEST u Ćupriji

U ćuprijskoj Hali Ada organizovan je još jedan sajam obrazovanja posvećen budućim srednjoškolcima i studentima. Nou Fest već 12. put za redom okuplja predstavnike velikog broja fakulteta i srednjih škola iz cele Srbije kako bi se predstavili učenicima i upoznali ih sa obrazovnim ustanovama koje mogu pohađati. Prvi dan sajma posvećen je srednjoškolcima koji će već kroz par meseci imati prilike da izaberu fakultete koje žele da upišu ali i svoje buduće profesije. Da obrazovanje bude dostupno svima, prvobitna je ideja kojom su se članovi NOU tima na čelu sa Dejanom Milunovićem vodili kada su pre 12 godina organizovali prvi sajam ovog tipa.

Veliki broj mladih posetilo je ćuprijsku Halu Ada kako bi se upoznali sa radom i programom visokoškolskih ustanova, a većina njih već sada zna na kojim fakultetima će raditi prijemni ispit kroz nekoliko meseci.

Prvog dana sajma 40 visokostručnih ustanova predstavilo je svoje programe budućim studentima. Fakulteti iz Niša, Beograda, Kragujevca, Kruševca, kao i veliki broj viših stručnih škola iz Pomoravlja, imali su svoje šandove na ćuprijskom sajmu. Perspektivna budućnost koja ih očekuje bio je glavni motiv o kojem su govorili predstavnici fakulteta.

Drugog dana sajma, učenicima osnovnih škola predstaviće se čak 20 srednjih škola, a oni će imati prilike da saznaju nešto više o obrazovnim profilima koji ih interesuju. Ovaj sajam posvećen je svim učenicima na teritoriji centrale Srbije, a za đake završnih razreda ovo je odlična prilika da već sada izaberu put daljeg školovanja. Cilj Regionalnog sajma obrazovanja Nou Fest je da informišu omladinu i pospeše njihovu želju za daljim obrazovanjem. NOU Fest oganizovali su članovi Regionalnog tima podrške za nauku, obrazovanje i umetnost u saradnji sa opštinom Ćuprija. Organizaciju su podržali i sportski centar Ada, Eurolin, Interkom i JKP Ravno Ćuprija, kao i više desetina NOU volontera.