Održana sportska „Domijada“ u Ćupriji

Održana sportska „Domijada“ u Ćupriji

Ćuprija je bila domaćin domovima učenika srednjih škola sa teritorije Sumadije, Pomoravlja i Braničeva na još jednoj Domijadi koja je okupila 180 učenika kako bi se nadmetali u tri sportske discipline. Ova zanimljiva manifestacija pruža priliku učenicima iz nekoliko gradova da se sastanu i u sportskom duhu razmene iskustva i sklope nova poznanstva. U sportskoj hali „Ada“ odigrane su košarkaške utamice u muškoj i ženskoj konkurenciji, a nakon toga usledio je i mali fudbal za devojke. Pozitivni komentari učenika, jasno pokazuju da je su ovakvi sportski događaji za njih veoma značajni.

Na terenima u Sokolskom domu odigrane su utakmice u malom fudbalu za muškarce. Jaka konkurencija srednjoškolacaiz Jagodine, Ćurpije i ostalih gradova garantovala je dobre utakmice, što je potvrdio i jedan od igrača iz ćuprijske ekipe.

Ovogodišnji domaćin sportske Domijade bio je Dom učenika srednjih škola „Srećno“, a direktorka ove ustanove Tatjana Milojević prokomentarisala je sportske ali i kulturne aktivnosti koje tradicionalnao organizuje njihova ustanova.

Ćuprijski Dom učenika „Srećno“ ima čak 40 predstavnika na ovoj manifestaciji, a oni su samo jedna od 8 ekipa koja se sastala na današnjim utakmicama malog fudbala, košarke i streljaštva. Takmičili su se i dečaci i devojčice, a pored košarke i fudbala kao grupnih sportova, učenici su se u sreljaštvu takmičili i u pojedinačnim kategorijama. Već naredne nedelje zakazano je još jedno sportsko okupljanje.

Utakmice su se odvijale na tri lokacije u gradu, u Sportskoj hali “Ada”, na terenima u Sokolskom domu i u gradskoj streljani. Direktorka Tatjana Milojević prokomentarisala je važnost učešća đaka na svim manifestacijama koje su organizovane u okviru škole tokom cele godine, i šta oni kao ustanova kod njih ohrabruju.

Prvoplasirane ekipe sa takmičenja u Ćurpiji kvalifikovale su se za Republičku Domijadu. A već naredne nedelje, u Kostolcu u utorak 16. aprila biće organizovan događaj za odbojkaše, šahiste i stonotenisere, dok će 19. aprila u Rekovcu biti organizovano takmičenje u kulturnom stvaralaštu.