Održan 10. jubilarni Etno fest u Paraćinu

Održan 10. jubilarni Etno fest u Paraćinu

Na tradicionalnom Etno festu u Paraćinu svoje rukotvorine predstavilo je više od pedeset izlagača iz cele Srbije. Oni su našim sugrađanima pokazali svoje proizvode od meda, rakije, vina i suvenire. Ova manifestacija organizovana je jubilarno po 10. put, u cilju očuvanja narodnih običaja i tradicije.

Lep i sunčan dan izmamio je naše sugrađane da posete ovaj događaj u centru grada. Neki su kupovali, pojedini razgledali, ali nesumnjivo je da su proizvodi na Etno festu svima privukli veliku pažnju.

Na otvaranju u revijalnom delu nastupili su članovi Kulturno umetničkog društva „Moravac“ iz Donjeg Vidova. Organizator ove manifestacije je Turistička organizacija pod pokroviteljstvom opštine Paraćin. Etno fest doprinosi boljoj turističkoj ponudi Paraćina, a kroz manifestacioni turizam opština pokušava da privuče više gostiju, smatra vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Vladan Vučković.

Etno fest je deo Krstovdanskih svečanosti koje se organizuju povodom Dana opštine. Ukoliko epidemijska situacija u Paraćinu bude stabilna, naredna manifestacija planirana je već za vikend, kada će biti organizovan Dečiji karneval.