Rekonstrukcija regionalnog puta ka Drenovcu

Rekonstrukcija regionalnog puta ka Drenovcu

U toku je dugo očekivana rekonstrukcija regionalnog državnog puta ka Pojatu gde se saobraćaj odvija nešto sporije nego uobičajeno. Meštani Drenovca ali i okolnih sela rekonstrukciju ovog putnog pravca čekaju 10 godina, a da će je dočekati bilo je potpuno jasno prilikom posete predsednika Srbije Paraćinu, tačnije vikend naselju Sisevac kada je i najavljen početak radova.

Radove investira Republika Srbija odnosno JP „Putevi Srbije“ čija će cena sigurno premašiti 100 miliona dinara, a izvođač radova je PZP Kragujevac kaže predsednik oštine. Ovaj put je bio u veoma lošem stanju, dužina deonice na kojoj se izvode radovi je 4.8 kilometara, a rok za njihov završetak je kraj ove godine.

Milićević je saglasan sa većinom meštana naše opštine je vreme da se dobar deo putnih pravaca u Paraćinu rekonstruiše, posebno oni ka Svojnovu, Stubici i Raševici, kao i put Mirilovac – Plana. On podseća na projekat „Čista Srbija“ u okviru kog u opštini Paraćin narednih godina treba da bude izgrađeno čak 138 kilometara nove kanalizacione mreže sa tri nova postrojenja za preradu otpadnih voda u Zmiču, Bošnjanu i Sisevcu.

Uporedo sa ovim radovima, u toku je realizacija još jednog na koji Paraćinci i Ćupričani kao i meštani Sisevca čekaju veoma dugo. Sporna deonica ka ovom biseru prirode je već godinama u očajnom stanju, a do naredne godine izgledaće potpuno drugačije.

Osim radova na rekonstrukciji puteva ka Drenovcu i Sisevcu, u toku su radovi na sređivanju seoskih ulica u Potočcu, Čepuru, Trešnjevici i Raševici, a trebalo bi da krenu radovi na rekonstrukciji ulica u Šavcu i Zabregi kao i završetak radova u Svojnovu.