Odlični rezultati paraćinskih šahista na 26. Kadetskom festivalu

Odlični rezultati paraćinskih šahista na 26. Kadetskom festivalu

Mladi paraćinski šahisti ostvarili su sjajne rezultate na 26. Kadetskom Festivalu šahovskog saveza Centralne Srbije na kom su osvojili tri šampionska pehara.

U apsolutnoj omladinskoj konkurenciji (do 20 godina), iako tek 6. po trenutnom rejtingu, Dunja Milićević odigrala je odličan turnir i sa 5 poena iz 7 partija postala Omladinska šampionka Centralne Srbije za 2024. godinu.

Nešto mlađa Neda Petrović je u konkurenciji devojčica do 14 godina osvojila je čak 6,5 poena iz 7 partija i zahvaljujući boljim dodatnim kriterijumima od direktne rivalke, Anđele Krinulović, donela je pobednički pehar u Paraćin.

Saša Lukić iz Drenovca, koji na osnovnoj registraciji nastupa za Rokadu iz Varvarina igrao je u apsolutnoj omladinskoj konkurenciji i sakupio je 5 poena iz 7 partija. To mu je donelo 4. mesto u konkurenciji omladinaca, ali i pobednički pehar u konkurenciji dečaka do 18 godina.

I konačno u konkurencij dečaka do 8 godina Jakša Marjanović osvojio je srebrnu medalju.

Još nekoliko mladih Paraćinaca ostvarilo je zapažene rezultate na 26. Kadetskom Festivalu šahovskog saveza Centralne Srbije i na taj način ostvarili plasman na državni šampionat, a to su:

  • Vasilije Lukić, 4. mesto u konkurenciji dečaka do 14 godina
  • Marko Petrović, 5. mesto u konkurenciji dečaka do 14 godina
  • David Milovanović, 6. mesto u konkurenciji dečaka do 12 godina
  • Nataša Lukić, 6. mesto u konkurenciji devojčica do 16 godina
  • Branko Petrović, 10. mesto u konkurenciji dečaka do 14 godina i
  • David Lukić, 10. mesto u konkurenciji dečaka do 16 godina.

Takmičenje su pratili selektor muškre reprezentacije Srbije (konkurencije do 12 i do 14 godina) Miodrag Perunović i Lidija Vučković predsednik ŠS Centralne Srbije (apsolutna konkurencija – omladinci).

Ovo takmičenje održano je u hotelu Ravni gaj kod Kragujevca od 15. do 18. februara.