Od  početka rada skenera u Opštoj bolnici Paraćin obavljeno 360 pregleda

Od početka rada skenera u Opštoj bolnici Paraćin obavljeno 360 pregleda

16. decembar će zlatnim slovima biti upisan u istoriju Opšte bolnice Paraćin jer je tog dana svečano pušten u rad skener u ovoj medicinskoj ustanovi. Tom prilikom je u Paraćinu boravila minstarka zdravlja u Vladi Republike Srbije doktorka Danica Grujičić. Ovaj aparat je u mnogome pomogao stanovnicima Paraćina i okolnih mesta štedeći im vreme i novac, ubrzao je proces lečenja i dijagnostike zdravstvenih problema, a za to vreme urađen je veliki broj pregleda.

Direktor Opšte bolnice Paraćin Saša Bacić kaže da je u današnje vreme savremena i precizna dijagnostika prosto nemoguća bez rada jednog ovakvog aparata.

Doktorka Jasmina Petković šefica Službe radiološke i ultrazvučne dijagnostike Opšte bolnice Paraćin kaže da u njoj radi četvoro lekara specijalista radiologije i desetak radioloških tehničara. Svi oni predano rade svoj posao, a njihova šefica kaže da na preglede skenerom pacijenti ne čekaju duže od desetak dana.

U ovoj prostoriji vladaju specifični uslovi počev od temperature, higijene, osvetljenja i izolacije.

Bolnica je skener dobila na osnovu projekta Ministarstva zdravlja „Hitan odgovor Republike Srbije na kovid 19“ zahvaljujući kome je sprovedena rekonstrukcija i adaptacija prostorija za skener i za digitalni i stacionarni rengen.

Podsećamo, skener je u paraćinsku Opštu bolnicu dopremljen 4. oktobra, a počeo sa radom 16. decembra.