Nova prijemna ambulanta grudnog odeljenja Opšte bolnice u Paraćinu

Nova prijemna ambulanta grudnog odeljenja Opšte bolnice u Paraćinu

Prijemna ambulanta grudnog odeljenja Opšte bolnice u Paraćinu ubuduće će se nalaziti u kontejneru smeštenom ispred zgrade ovog bolničkog odeljenja. Na taj način smanjiće se rizik da korona virus ponovo uđe u paraćinsku bolnicu.

Na ovom mestu će specijalista pneumoftiziolog pregledati pacijente koji su pod sumnjom na infekciju korona virusom upućeni na dalje analize.

Ekipa ruskih lekara je već treći put u Paraćinu. Danas su ovde jedan epidemiolog i dva anesteziologa i njihovi saveti su od velike pomoći paraćinskoj bolnici.

Pripadnici kruševačkog garnizona Vojske Srbije od početka aprila obezbeđuju paraćinske zdravstvene ustanove. Jedinica atomsko-biološko-hemijske odbrane (ABHO) danas je izvršila dezinfekciju bolničkog kruga.

Odeljenje ortopedije Opšte bolnice u Paraćinu bilo je zatvoreno zbog toga što je kod određenog broja lekara i medicinskih tehničara ustanovljeno prisustvo virusa kovid 19. Uz pomoć lekara iz Ćuprije, u ortopedskoj ambulanti zbrinjavani su svi hitni slučajevi.

Broj inficiranih korona virusom u zemlji se smanjuje. Samo na grudnom odeljenju Opšte bolnice u Paraćinu, gde je do sada bilo i 10 do 12 pacijenata obolelih od kovida 19, trenutno se nalazi samo jedan pacijent. Dobar znak je i to što je kod novoobolelih klinična slika uglavnom blaža, napominje Bacić, što ukazuje da snaga virusa očigledno slabi. I broj izlečenih je sve veći, što je prema Bacićevom mišljenju odraz poštovanja mera koje je u borbi protiv korona virusa donela Vlada Republike Srbije.