Nastavak projekta „Reciklirajmo zajedno“

Nastavak projekta „Reciklirajmo zajedno“

Reciklaža kao važna tema koja se tiče očuvanja planete, poslednjih godina sve je više prisutana među mladima. Naime, Studentska organizacija opštine Paraćin nastavlja sa realizacijom projekta „Reciklirajmo zajedno“ koji kao što i sam naziv kaže ima za cilj da pospeši ljude da se bave društveno-odgovornim radom.

Projekat Studentske organizacije Paraćin „Reciklirajmo zajedno“ jedan je od 13 pobednika na konkursu Partnerstvo za budućnost kompanije Moravacem i podeljen je u dve faze. Prva faza ovog projekta podrazumevala je akciju uređenja divljih deponija.

Tokom današnje akcije, članovi Studenstke organizacije su osim postavljanja kanti za reciklažu lepili i plakate koji pozivaju na taj čin. Ono što je projektom predviđeno je i obaveštenje koje će dežurni učenici čitati u svim odeljenjima kako bi na neki način apelovali na sve.

Studentska organizacija osnovana je 2013. godine, a smenom generacija imala je više od 400 članova. Trenutno je u njoj aktivno nekih dvadesetak koji redovno učestvuju u akcijama i sprovode razne projekte.

Stefan Mladenović iz Studentske organizacije Paraćin kaže da je naredna tema kojom će se baviti je problem zagađenosti vazduha koji je veoma bitan čovečanstvo.