Narednog vikenda tradicionalna svetkovina Dani vina u Trešnjevici

Narednog vikenda tradicionalna svetkovina Dani vina u Trešnjevici

Krajem medelje tačnije u petak i u subotu u Trešnjevici će biti održana tradicionalna manifestacija “Dani vina”. Ova svetkovina kako je poslednjih godina prepoznatljiva biće održana u petak i u subotu.

Organizatori su za petak u 10 sati najavili Likovnu koloniju u prostorijama škole Vuk Karadžiću Trešnjevici kao i poetsko veče u društvu članova Književnog kluba “Mirko Banjević” i “Dušan Matić” iz Ćurije.

Planiran je i kulturno-umetnički program uz nastup folkloraša iz KUD-a “Svetozar Marković” iz Medveđe, “Srma” iz Niša, Društva “Petrus” iz Zabrege, “Veljko Dugošević” iz Male Krsne i KUD-a “Trešnjevica”.

Ovom prilikom biće organizovana izložba i degustacija vina. Prijave takmilčara koji će poslati svoje uzorke rakije i vina moguće su do četvrtka 28. marta, a sve informacije i vezi sa tim moguće su putem brojeva telefona: 062/524-126, 062/217-965 i 062/455-063 uz kotizaciju od 500 dinara po uzorku.

Dan kasnije u subotu biće održano proglašenje pobednika za najbolju rakiju i vino na ovogodišnjim Danima vina kao i svečana Večera uz orkestar Marka Ranđelovića, naveli su organizatori.