KUD Spasovdanski vez na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

KUD Spasovdanski vez na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Kulturno-umetničko društvo „Spasovdanski vez” iz Drenovca nastavlja sa svojim nastupima širom Srbije, a ovog nastupaće ma Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu. On će biti održan od 22. do 25. februara, a Spasovdanci su vrlo rado prihvatili poziv Turističke organizacije Srbije, gde će tokom ova četiri dana predstaviti tradiciju i kulturu naše zemlje.

Ovo folklorno društvoizdvaja od ostalih po mnogo čemu, a o tome govore i česti nastupi u brojnim emisijama. Nedavno su svoje umeće pokazali u Šarenici na RTS-u, gde su se predstavili brojnoj publici, govorili o svojoj izložbi „Amanet” i novoj umetničkoj sezoni.

Spasovdanci neguju tradiciju narodnih igara i kulturu naše zemlje, a poslednjih godina su kvalitetom izvedbi na koncertima prevazišli okvire naše sredine. Predsednik društva Aleksandar Mihajlović najavio je i početak nove umetničke sezone, brojne nastupe i koncerte, a dodao je i da pripremaju potpuno novi program za publiku.

Ovo folklorno društvo ima tradiciju dugu više od deset godina, a deceniju svog postojanja obeležili su koncertom „Dekada” koji je održan prošle godine u Drenovcu.