Ministarka zdrаvlja u tehničkoj Vladi Danica Grujičić obišla opštinu Ćićevac

Ministarka zdrаvlja u tehničkoj Vladi Danica Grujičić obišla opštinu Ćićevac

Ministarka Zdravlja u tehničkoj vladi Republike Srbije Danica Grujičić posetila je opštinu Ćićevac i tamošnji Dom zdravlja. Tamo se susrela sa predsednicom privremenog organa ove male opštine Mirjanom Krkić sa kojom je razgovarala o uslovima u kojima rade zdravstveni radnici u ovoj medicinskoj ustanovi. Grujičićeva je ovom prilikom rekla da će dobar deo problema koji postoje u Domu zdravlja, a odnose se na manjak lekara i medicinskog osoblja, rešavati u narednom periodu.

Grujičićeva kaže da lekari opšte prakse imaju veliki potencijal i da uz dobru organizaciju oni mogu biti odgovorni za skrininge. S obrizom na to da je Dom zdravlja Ćićevac sagrađen još 1979. godine i da od tada nije mnogo ulagano, veliki problem predstavlja krov koji prokišnjava.

Ono što će u narednom periodu biti potrebno je raspoređivanje lekara i medicinskih sestara koji su donedavno radili u kovid bolnici i u seoskim ambulantama.

Grujičićeva se u Ćićevcu dotakla jedne veoma bolne teme po srpsko zdravstvo i istakla kako je veoma nezadovoljna prekvalifijacijama koje su odobrene, a tiču se onih medicinskih radnika koji su od nekog drugog zanimanja uz kratku obuku postali medicinski radnici. Ona je obećala da će u narednom peridu biti realizovano rešavanje većine problema koje ova mala opština ima.

Nakon obilaska ćićevačkog Doma zdravlja, Danica Grujičić je u društvu Mirjane Krkić obišla i Stalać, odnosno ambulantu u ovom malom mestu.