Goran Vesić postao počasni građanin Ćuprije

Goran Vesić postao počasni građanin Ćuprije

Visoki funkcioner Srpske napredne stranke i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u tehničkoj Vladi Goran Vesić postao je počasni građanin opštine Ćuprija. Nagrada i priznanje su mu uručeni u prostorijama Opštine, a Vesić je izrazio veliko zadovoljstvo što je upravo on imao tu čast da bude izabran za počasnog građanina.

O tome ko će postati počasni građanin ovog grada odlučeno je 13. oktobra na svečanoj sednici koja je održana povodom obeležavanja Dana opštine, rekao je Ninoslav Erić, predsednik Opštinskog odbora SNS-a. On je dodao da mu je veoma drago što najveće  gradsko priznanje odlazi u ruke čoveka koji je pokazao mnogo više razumevanja za probleme lokalnih samouprava.

U narednom periodu najavljen je i početak izgradnje novog mosta preko Velike Morave, izgradnja nove železničke stanice na trasi brze pruge Beograd -Niš, izgradnja kanalizacione mreže u Terekovom i Minel naselju, kao i kompletna rekonstrukciju puta Gilje – Varvarin.

Uručenju nagrade prethodio je obilazak radova na deonici puta Ćuprija – Krušar. Tom prilkom najavljeno je nekoliko kapitalnih projekata za opštinu Ćuprija, koji će biti finansirani iz državnog budžeta, rekao je Vesić. Što se tiče putne infrastrukture, on je dodao da će ove godine u Ćupriji biti završena rehabilitacija 36 kilometara regionalnih i lokalnih puteva, a naredne još 18.