Međunarodni festival fotografije „Sarmates“ prvi put u Paraćinu

Međunarodni festival fotografije „Sarmates“ prvi put u Paraćinu

Paraćin je opština sa mnogo talentovanih fotografa, pa im je potrebno još više prostora kako bi pokazali koliko i šta znaju. Za tu svrhu od ove godine će služiti Međunarodni festival fotografije „Sarmates“ na kom će se predstavljati radovi kako mladih paraćinskih fotografa, tako i onih iz okoline i drugih zemalja. Početak festivala obeležen je Međunarodnom izložbom umetničkih fotografija „Morava“ pod pokroviteljstvom kompanije „Moravacem“ u Narodnoj biblioteci „dr Vićentije Rakić“. Članovi Art Tima iz Paraćina koji su začetnici ovog festivala očekuju mnogo od njega i svako od njih nam je objasnio kako on zamišlja ovu manifestaciju.

Program festivala obuhvata izložbe, projekcije, razgovore, radionice i foto kurseve. Cilj članova Art Tima je kako iz njega poručuju da Paraćin pretvore u uzbudljivu pozirnicu koja će povezati fotografe sa lokala i iz regiona sa zajednicom.

Art Tim ima veoma dobru saradnju sa brojnim institucijama među kojima je i Zavičajni muzej Paraćin. Zato će tamo biti postavljena izložba određenih radova sa prvog Međunarodnog festivala fotografije u našoj opštini.

Pored muzeja, Kulturnog centra, Narodne biblioteke „dr Vićentije Rakić“ i opštine Paraćin, Art Timu je značajnu podršku pružio i Regionalno-inovacioni start up centar. I tamo će naši sugrađani imati priliku da pogledaju jednu izložbu u okviru Međunarodnog festivala fotografije.

Posle izložbe poznatog fotografa iz Severne Makedonije u RISC-u nastavljaju sa promocijom fotografije.

Članovi Art Tima poručili su nam da su veoma uzbuđeni zbog početka Međunarodnog festivala fotografije i nadaju se da će on postati tradicija u našem gradu.