KZN predsednika Opštine Ćuprija Ninoslava Erića

KZN predsednika Opštine Ćuprija Ninoslava Erića

Izvršenje budžeta Opštine Ćuprija zaključno sa današnjim danom, 30. decembrom 2019. godine prelazi milijardu dinara informacija ja kojom je predsednik ove opštine Ninoslav Erić započeo svoje poslednje ovogodišnje obraćanje medijima. Cilj vlasti je bio da stvori razvojni budžet, da ga stabilizuje i izmiri sva dugovanja, što je i urađeno u 2019. rekao je Erić.

Neki od važnih projekata čija je realizacija započeta u ovoj godini biće nastavljeni u narednoj. Izgradnja spomenika Caru Lazaru, koji će podići nivo turističkih potencijala Ćuprije jedan je od njih. Put prema manastiru Ravanica je završen, a biće nastavljana i rekonstrukcija ulice Kneza Miloša od Slavije do centra grada. Jedan od važnih projekata za Ćupriju je i izgradnja Atletskog centra Srbije.

Opština Ćuprija završila je projektno tehničku dokumentaciju za zameni vodovodne mreže u gradu, pa će realizacija ovog projekta, vrednog 6 miliona evra biti započeta u narednoj godini, najavio je prvi čovek Ćuprije.

Erić je najavio i izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže u svim selima ćuprijske opštine. I taj obiman posao trajaće narednih nekoliko godina.

Kada je posao pripreme projektno tehničke dokumentacije za rekonstrukciju OB Ćuprija u pitanju u januaru se očekuje da ona bude završena za internistički blok i izgradnju gradske toplane. Nakon raspisivanja javnih nabavki u narednoj godini sredstvima Kancelarije za javna ulaganja biće započeta rekonstrukcija Bolnice. Izgradnjom novog mosta preko Morave biće rasterećen saobraćaj u centru grada i stvoreni uslovi da Ćuprija dobije jednu veliku pešačku zonu.

Ćuprija će u narednom periodu, prema rečima Ninoslava Erića, izgraditi i najveću industrijsku zonu u Centralnoj Srbiji – Dobričevo, što će biti mogućnost za privredni razvoj ne samo Ćuprije, već i čitavog Pomoravskog okruga.

Za sve uspehe postignute u prethodnom periodu Erić je zahvalio svom timu koji je predano radio na svim poslovima. On je najavio da će naredna godina biti još uspešnija od ove i rekao da će svaki budžet biti veći od prethodnog.