Kompanija Meridian na FIBA turniru donirala pola miliona dinara

Kompanija Meridian na FIBA turniru donirala pola miliona dinara

Kompanija Meridian organizovala je humanitarnu akciju u kojoj je donirala 500.000 dinara i tako na kvalifikacionom turniru za FIBA Ligu šampiona nagradila najbolje, a pomogla onima kojima je to najpotrebnije.

Hala „Aleksandar Nikolić“ ugostila je pet inostranih košarkaški ekipa na ovom turniru, kao i FMP Meridian, a timovi su se borili za ulazak u košarkašku Ligu šampiona.

Prva donacija otišla je u ruke Opštine Kikinde, odnosno Društvu MNRO „Čigra”, dok je drugi ček na 100.000 dinara pripao Opštini Zemun, odnosno školi za slepu i slabovidu decu „Veljko Ramadanović”.

Drugog dana Meridian kvalifikacionog turnira uživali smo u dve utakmice, a nakon proglašenja MVP-ja Meridian je uručio još dve donacije – Ligi budućih šampiona, koji su nam i te kako potrebni, ako želimo da Srbija ostane zemlja sporta.

U nedelju smo gledali i veliko finale, nažalost domaći tim nije slavio, ali nekada je solidarnost i humanost važnija od rezultata. Kompanija Meridian i Opština Gračanica sa Kosova i Metohije nastavile su sjajnu saradnju, te je poslednja donacija uručena upravo Gračanici.

Domaća kompanija Meridian važi za regionalnog lidera u industriji igara na sreću, ali već dugi niz godina imamo priliku da posmatramo, a u nekima i učestvujemo, brojne humanitarne akcije, koje pokazuju da je ova kuća i lider u humanosti i solidarnosti. Ispred kompanije Meridian govorio je gospodin Damjan Stamenković, koji je istakao značaj ove, kao i brojnih drugih akcija.

„Godinama unazad trudimo se da reagujemo onda kada je reakcija potrebna i da pomognemo onima kojima je pomoć neophodna. Tako je bilo i ovog puta, prepoznali smo momenat i odlučili da kroz košarku i nove donacije još jednom podsetimo ljude zašto je važno da budemo humani i solidarni. Svakako, u istom smeru ćemo i nastaviti, mnogo je onih kojima je pomoć zaista potrebna”, rekao je gospodin Stamenković.

Dakle, to je ukupno 500.000 dinara donirano tokom Meridian kvalifikacionog turnira za Ligu šampiona.

FOTO: FIBA