Koliko su skočile cene nekretnina u Paraćinu?

Koliko su skočile cene nekretnina u Paraćinu?

Da li ste do pre dve godine mogli da pretpostavite da će cena stanogradnje u Paraćinu iznositi 1000 evra po kvadratu? Iako sve sfere poslovanja trpe velike promene, može se reći da je tržište nekretnina pretrpelo najdrastičnije, bar kada je u pitanju rast cena. Većina novoizgrađenih stanova bude rasprodata još dok su u izgradnji, pa se čini da uvek zafali još po koji kvadrat. Kolika je razlika u ceni kvadrata stana između starogradnje i novogradnje i koliko treba izdvojiti novca za kupovinu stana rekao nam je Dragan Jovanović, agent prodaje nekretnina.

Cena kvadrata stana zavisi od više faktora kaže Jovanović, a oni koji se odluče za kupovinu mogu da biraju da li će kupiti stan sa ili bez nameštaja kao i na kojoj lokaciji žele da stanuju.

Ukoliko se odlučite za kupovinu kuće u gradu, sigurno možete naći nešto što je prihvatljivije za vaš budžet. Iako je po selima mala ponuda prodaje nekretnina, u gradu je izbor dosta raznovrsniji, pa tako i cene kuća zavise od kvadrature, veličine placa i lokacije.

Iako je bilo priče da može doći do pada cena nekretnina u ovoj godini, potražnja za kupovinom stanova govori drugačije. Iz agencije za prodaju nekretnina smatraju da će cene ostati iste sve dok bude bilo kupaca, a dok njih bude bilo, biće i prodaje.