Kamp volontera Crvenog krsta na Grzi

Kamp volontera Crvenog krsta na Grzi

Na jednom od najleših izletišta u okolini Paraćina održan je trodnevni kamp volontera Crvenog krsta. Ovomprilikomodržano je  i opštinsko takmičenje iz prve pomoć na kojem je učestovalo više desetina dece. Ovaj volonterski Kamp je održan u Planinarskom domu na Grzi, a pored edukacije koju su stekli, deca su iskoristila vreme za druženje i uživanje u prirodi.

Volonteri koji su bili na kampu učestvovaće već narednog vikenda na međuregionalnom takmičenju iz prve pomoći koje se održava u Mitrovom polju u odmaralištu Crvenog krsta Srbije, tako da su aktivnosti sa kampa na Grzi ujedno bile i priprema za to.

Na ovom kampu  održana suedukativne predavanja iz nekoliko oblasti koja su inače redovna na predavanjima Crvenog krsta koja reodovno organizuju u školskim ustanovama u Paraćinu. Na kampu su se volonterima Crvenog krsta pridružili i pripadnici operativne jedinice Dobrovoljnog vatrogasnog društva Paraćin koji su im malo više govorili o zaštiti od požara i prezentovali im svoju opremu.Iz ove humanitarne organizacije naglašavaju da dosta pažnje i truda ulažu u mlade volontere, a organizacija ovog kampa jedna je od načina da se okupe i edukuju se iz oblasti koje Crveni krst promoviše.

Miroslav Mitrović ističe da neretko volonteri odlaze na razne seminare i edukacije koje organizuje Crveni krst Srbije i tamo stiču nova znanja a sve zavisno od njihovih interesovanja. Crveni krst Paraćin stalno u svoje redove prima i nove volontere koji su zainteresovani da se učlane i priključe aktivnostima i humanoj misiji koju obavlja ova organizacija promovise. Zainteresovana deca mogu se prijaviti u prostorijama Crvenog krsta Paraćin da postanu volonteri kad god požele, naglašavaju iz paraćinskog Crvenog krsta.