15. Sabor narodne školske tradicije „Krčag“ u OŠ „Vuk Karadžić“

15. Sabor narodne školske tradicije „Krčag“ u OŠ „Vuk Karadžić“

U Ćupriji je proteklog vikenda održan 15. Sabor narodne tradicije „Krčag“, a domaćin je bila OŠ „Vuk Karadžić”. Čak 230 učenika iz 13 osnovnih škola iz Srbije prisustvovalo je ovom događaju i učestvovalo u raznim aktivnostima i radionicama. Sabor je otvorila Jelena Đulinac, predsednica opštine Ćuprija, a dobrodošlicu gostima poželela je Vesna Vijorović, direktorka OŠ “Vuk Karadžić”.

Nakon tradicionalne dobrodošlice uz pogaču i so, učesnici su u narodnoj nošnji prodefilovali glavnom ulicom do Moravskog parka. U umetničkom programu su se predstavili i učenici  škola sa teritorije opštine Ćuprija, kao i mališani iz ćuprijskih vrtića

Svojim prisustvom događaj su upotpunile i članice udruženja “Zlatno doba”, Udruženje penzionera “Nezavisnost”, kao i Lovačko udruženje iz Isakova. Osim njih, Ćupriju su tog dana posetili gosti iz Valjevske kamenice, Radljeva, Nakova, Brankovine, Nove Pazove, Beograda, Surčina i Smederevske palanke.

Na 15. Saboru narodne školske tradicije „Krčag“održana su sportska takmičenja, a gosti i domaćini su, u  Sportskoj hali “Ada”, priredili kulturno-umetnički program za sve prisutne.