Kakvo je stanje vodotokova na teritoriji opštine Paraćin?

Kakvo je stanje vodotokova na teritoriji opštine Paraćin?

U ovom trenutku nema bojazni od izlivanja reke Crnice na teritoriji naše opštine, reči su predstavnika Dobrovoljnog vatrogasnog društva Paraćin. Njihovi članovi su prethodnog vikenda podeljeni u dve grupe, a po nalogu Sektora za vanredne situacije republike Srbije obilazili kritične tačke na Crnici, Grzi i Velikoj Moravi.

Pošto Velika Morava jednim svojim delom prolazi kroz našu opštinu, članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva obišli su deo njenog toka u selu Čepure kod Paraćina.

Iz ovog društva poručuju da u slučaju izlivanja Velike Morave na delu puta Paraćin-Raševica u saradnji sa opštinskim štabom za vanredne situacije i JKP „Crnica“ ova deonica će iz bezbednosnih razloga biti zatvorena za saobraćaj.

Dobrovoljno vatrogasno društvo solidno je opremljeno za situacije izlivanja vode i delovanja u poplavama i poseduje crpne pumpe koje mogu da se upotrebe u slučaju izlivanja vodotokova na teritoriji opštine Paraćin. Podsećamo, vanredna situacija je prethodnih dana proglašena u devet srpskih gradova i opština, a najkritičnija situacija je na Savi, Zapadnoj Moravi, Ibru i Tamišu, što potvrđuju iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.