Kako je protekao poslednji ovogodišnji vašar u Paraćinu

Kako je protekao poslednji ovogodišnji vašar u Paraćinu

Tradicionalni vašar povodom praznika posvećenog Svetom Tomi i ovde godine izmamio je mnogobrojne prodavce i kupce u Vidovdanskoj i ulici Majora Gavrilovića. Slatkiši, grnčarija, domaća radinost i pčelinji proizvodi samo su neki od onih koji se mogu pronaći na tezgama prodavaca koji sutradicionalno redovni u Paraćinu. Mnogi od njih već su dobro poznati Paraćincima, pa nas je zanimalo šta sve to naši sugrađani mogu da pazare i za šta vlada najveće interesovanje.

Vašar na Svetog Tomu četvrti je u nizu, ujedno i poslednji ove godine. Neki od naših sugrađana su svake godine redovni posetioci, pa ih je ovo lepo oktobarsko vreme izmamilo da prošetaju Vidovdanskom ulicom i potroše deo kućnog budžeta. Mi smo neke od prolaznika pitali zašto posećuju vašar i šta im se najviše dopada.

Na Tomindan se u vašarskim ulicama mogu videti ljudi iz cele opštine Paraćin mada ima i onih koji na vašar dođu iz okolnih opština i gradova. Ovogodišnji je prilično bogatog asortimana.

Vašar će trajati kao i svake godine do kasnih popodnevnih časova te se do kraja dana može iskoristiti lepo vreme za šetnju, a možda i kupovinu nečega od ponuđenih proizvoda sa ovogodišnjih tezgi.