Još jedna akcija dobrovoljnog davanja krvi održana u prostorijama Crvenog krsta

Još jedna akcija dobrovoljnog davanja krvi održana u prostorijama Crvenog krsta

Druga ovomesečna akcija dobrovoljnog davanja krvi održana je u prostorijama Crvenog krsta Paraćin, u saradnji ove humanitarne organizacije i Zavoda za transfuziju krvi iz Niša. Još jednu priliku da budu humani Paraćinci su mogli da iskoriste danas od 8 do 14 časova, a iako nisu svi bili raspoloženi za priču, naišli smo na jednog od dobrovoljnih davaoca i pitali ga koliko dugo daje krv i zašto.  

Doktor Dejan Obradović iz niškog Zavoda za transfuziju krvi rekao je da u ovom trenutku ima dovoljno zaliha krvi za sve krvne grupe. Takođe, naglasio je da je svaka prikupljena jedinica krvi od velike koristi, jer će svakako nekome mnogo značiti, čak i produžiti život.

U prethodnoj akciji 38 sugrađana dalo je krv, a prema podacima paraćinskog Crvenog krsta protekle godine je prikupljeno čak 100 jedinica krvi više nego 2022. što je zaista ohrabrujući podatak, rekao je Miroslav Mitrović iz ove humanitarne organizacije.

Iz Crvenog krsta pozivaju sve paraćince da budu humani i doniraju ovu dragocenu tečnost, a sledeća akcija dobrovoljnog davalaštva zakazana je 8. februara.