Izložba novodišnjih čestitki učenika OŠ „Branko Krsmanović“ iz Sikirice

Izložba novodišnjih čestitki učenika OŠ „Branko Krsmanović“ iz Sikirice

Tradicionalna izložba novogodišnjih čestitki učenika Osnovne škole „Branko Krsmanović“ iz Sikirice i ove godine obojila je zidove paraćinske biblioteke „Dr Vićenije Rakić“. Više od 400 radova na kojima se nalaze jelke, Deda Mraz, Sneško Belić, zimska idila i lepe poruke napravila su deca od četvrtog do petog razreda pomenute škole koristeći razne materjale za izradu.

Ova tradicija izrade novogodišnjih čestitki duga je više od trideset godina, a ideja je proistekla od likovnog umetnika Srećka Zdravkovića, nekadašnjeg profesora likovnog. On je jednoj od svojih učenica, sadašnjoj profesorki likovnog u OŠ „Branko Krsmanović“ Danijeli Stanković ovu ideju, kako kaže, ostavio u amanet da je sa svojim učenenicima realizuje.

Nije prvi put da se u galeriji u prolazu paraćinske biblioteke nađu radovi talentovane dece. Biljana Drenovaković, direktorka ove ustanove kaže da su vrata uvek su otvorena za sve koji žele da istaknu svoje talente i da ulepšaju zidove i dodaje da prvenstvo imaju deca.

Shodno novogodišnjoj euforiji i završetku godine, mališani iz OŠ „Branko Krsmanović“ želeli su da svim ljudima požele lepe čestitke.

Izložba je otvorena uz prisustvo mnogobrojnih posetilaca, roditelja, nastavnika i dečaka i devojčica, a svako ko želi da pogleda radove imaće priliku za to i narednih dana.