Izložba Novaka Novakovića „Metamorfoza metamorfoze” u paraćinskom Kulturnom centru

Izložba Novaka Novakovića „Metamorfoza metamorfoze” u paraćinskom Kulturnom centru

Više od 20 radova koji su nastali od 2006. do  2021. godine čine izložbu Novaka Novakovića „Metamorfoza metamorfoze”. Grafike i kolaži velikog formata koji su izloženi galeriji novog Kulturnog centra u Paraćinu do sada ljubitelji umetnosti nisu imali prilike da vide. Za ovaj događaj je vladalo veliko interesovanje naših sugrađana, umetnika i Novakovih prijatelja pa smo ih pitali kako su doživeli ovo veče.

Naziv izložbe „Metamorfoza metamorfoze” predstavlja jednu promenu koja se desila u razmišljanju i stvaralaštvu Novaka Novakovića, kao i završetak jednog ciklusa koji je započet pre 15 godina.

Prema rečima direktora Zavičajnog muzeja u Paraćinu, Branislava Stojanovića, ćuprijski i paraćinski muzeji već godinama unazad imaju dobru saradnju. On dodaje i da su izložbu u Paraćinu planirali da organizuju mnogo ranije.

Ovo je Novakovićeva petnaesta samostalna izložba, a prva u Paraćinu. Nakon devet godina, on je rešio da da svoje radove predstavi publici i to baš u našoj opštini.

Svi zainteresovani građani koji nisu bili u prilici da prisustvuju otvaranju izložbe „Metamorfoza metamorfoze” i pogledaju radove, moći će to da učine u narednih mesec dana. Galerija Kulturnog centra biće otvorena za posetioce radnim danima od 12 do 20 časova.