Izložba fotografija Vladimira Jovanovskog u Paraćinu

Izložba fotografija Vladimira Jovanovskog u Paraćinu

Nesvakidašnja izložba fotografija „Photo above“ snimljenih dronom na jadranskoj i grčkoj obali otvorena je u Regionalno-inovacionom start up centru u Paraćinu u okviru Međunarodnog festivala fotografije. Autor ove izložbe Vladimir Jovanovski iz Severne Makedonije poznato je ime u svetu fotografa, a i Paraćinci ga veoma dobro poznaju. Vladimir je već izlagao svoje radove u našem gradu i kaže da se ovde oseća kao kod kuće.

Direktor Regionalno-inovacionog start up centra Aljoša Gligorijević kaže da mu je veoma drago što imaju priliku da u saradnji sa Art Timom budu domaćini ove zanimljive izložbe koju čini 15 fotografija.

Član Art Tima Bojan Petrović Bokac kaže da je saradnja ove foto grupe iz Paraćina sa Vladimirom Jovanovskim počela još 2013. godine.

Vladimir Jovanovski kaže je sam finansirao ovu izložbu, jer nije hteo da ona bude na teret organizatoru i opštini Paraćin. Pored toga, ovaj uspešni fotograf rešio je da proda neke od svojih radova i novac preda u humanitarne svrhe. Paraćinci su imali priliku da kupe neku od njegovih fotografija, a novčana sredstva prikupljena od njihove prodaje biće namenjena pomoći u lečenju trinaestogodišnjeg Vuka Vasića iz Paraćina. Izložbu fotografija Vladimira Jovanovskog iz Severne Makedonije pod nazivom „Photo above“ naši sugrađani će moći da pogledaju do 12. septembra.