Izložba fotografija “AMANET” KUD-a “Spasovdanski vez” 5. aprila u Kniću

Izložba fotografija “AMANET” KUD-a “Spasovdanski vez” 5. aprila u Kniću

Kultirno umetničko društvo “Spasovdanski vez” iz Drenovca najavilo je da će izložbu fotografija “AMANET” ove nedelje predstaviti građanima Knića. Izložba će biti postavljena u petak, 5. aprila u tamošnjem Centru za kulturu.

Posetite otvaranje izložbe od 19 časova, a nakon toga od 20 sati uživajte u koncertu sa našim prijateljima iz KUD-a “Vuk i Naum” iz Toponice. Dobro došli!, poručili su Spasovdanci.

Podsećamo, izložbu čini 27 fotografija velikog formata čiji je autor Ivan Radosavljević Šume iz Drenovca. Na njima nisu profesionalni modeli već članovi “Spasovdanskog veza” u narodnim nošnjama promovišući srpsku tradiciju i kulturu. Nastala je i realizovana projektom kod Ministartsva kulture.

Izložba je premijerno prikazana javnosti decembra 2022. godine u Domu kulture Drenovac koja je imala veliki odjek u javnosti, toliko da su za nju čuli u ministartvu kulture. Idejni tvorci ovog projekta su predsednik KUD-a „Spasovdanski vez“ Aleksandar Mihajlović i umetnički koreograf ansambla Dragan Velimirović.